Početni

Kurs Fotografije

O Početnom kursu

Početni kurs fotografije osmišljen je na zanimljiv način savremenim metodama nastave koju čine:

1) časovi u studiju, na kojima ćemo vam praktično pokazati i objasniti glavne funkcije foto-aparata i opreme, dobićete uputstva neophodna za ulazak u svet fotografije, moćićete da pitate ono što vam nije jasno.
2) vežbe na terenu (po povoljnim vremenskim uslovima radimo na Ušću, Kalemegdanu, Adi Ciganliji, savskom i zemunskom keju, Gardošu…) ili u studiju (po želji polaznika ili kod nepovoljnih vremenskih uslova). Vežbe vodimo neposredno, sa objašnjenjima, uputstvima i kontrolom.
3) davanje zadataka – dobijate listu domaćih zadataka sa preporučenim temama koje radite samostalno, van nastave.
4) pregled radova u vidu kritičke radionice – bez ovoga ne znate da li ste na pravom putu, da li ste tehnički i likovno uradili korektno, da li ste u obradi preterali i otišli u kič. U ovome vas vode akademski obrazovani profesori.
5) literatura – veoma korisna jer se materija brzo zaboravlja. Od nas dobijate našu skriptu u PDF formatu. Služi vam kao podsetnik – produženo dejstvo kursa i nakon završetka naše saradnje. Na taj način ćete naučiti više od bilo kog pohađanog mesečnog kursa!

Fond časova: 3 dvočasa sedmično. Trajanje – mesec dana. Termini za sve grupe: subota ili nedelja (dupli dvočas, od 11 do 14 h) i jedan radni dan uveče online putem (od 18 do 19:30 ili dok se završi materija). Zatražite tačan program i raspored časova za aktuelnu upisnu grupu.

Radi se u malim grupama.

Program:

1) Tehničko-tehnološki deo – Pravilno držanje foto-aparata; Korektna osvetljenost slike ispravnim podešavanjima ISO, blende i eksponiranja, u zavisnosti od situacije koja se snima i željenog efekta; Subjektivna i objektivna osvetljenost – histogram; Manuelni i poluautomatski modovi, kompenzacija ekspozicije; Metode izoštravanja, osnovna i dubinska oštrina; Glavne karakteristike objektiva; Ostali fotografski pribor.
2) Tematski deo – Statični i dinamični motivi; Studije oblika, pokreta i svetlosti; Portret, žanr-scene, akcija, slobodna tema (po sopstvenom izboru). Snimanje porodice i kućnih ljubimaca u enterijeru i eksterijeru.
3) Likovni deo – kroz analizu vaših radova u vidu kritičkih radionica, naučićete kako da vaše fotografije ulepšate, kompozicije pravilno doterate kroz odnos suvišno/poželjno, odaberete najbolji ugao i poziciju snimanja (rakurs, perspektiva), uhvatite najatraktivniji trenutak, istaknete sadržaj putem akcentovanja tačke interesa, razvijete osećaj za vizuelnu komunikativnost.

Cena Početnog kursa je 12.000 dinara i može se platiti u dve rate, prilikom upisa (6.000) i prvog dana nastave (6.000). Zatražite od nas podatke za uplatu nakon koje ste obezbedili mesto u školi. Kod jednokratne uplate odobravamo popust pa je cena = 10.800 dinara.

Tokom trajanja kursa, svaka strana po želji, bez obrazloženja, može raskinuti saradnju a mi vam vraćamo novac proporcionalno održanim časovima, umanjeno za 20% (rezervacija mesta).

Za dobijanje sertifikata pogledajte u Dodatnim informacijama.

Galerija

Dodatne informacije

Kurs može svako da upiše i formalno završi, ali za dobijanje naše diplome su neophodni radovi – fotografije koje predstavljaju vaš port-folio. Primenjujemo gradativne kriterijume: prema početnicima nismo strogi, ali tražimo da se radi jer je fotografija pre svega praksa. Na osnovu našeg iskustva, svako može tokom trajanja kursa od mesec dana da uradi 5 digitalnih slika koje profesor odabere kao korektne u tehničkom i likovnom smislu. Ako to ostvarite dobijate diplomu o položenom prvom stepenu našeg osnovnog nivoa – A1. Ako uspete da uradite još jedan port-folio od novih 10 digitalnih slika koje profesor odabere, dobićete diplomu o položenom drugom stepenu – A2. Time biste završili osnovni nivo i spremni ste za srednji.

Naš srednji nivo, kao i sve propuste na ovom osnovnom (neurađen port-folio) možete da realizujete putem našeg Mozaik-sistema.

Prijava za kurs