Početni

Kurs Fotografije

O Početnom kursu

Početni kurs fotografije osmišljen je na zanimljiv način savremenim metodama nastave koju čine:

1) časovi u studiju, na kojima ćemo vam praktično pokazati i objasniti glavne funkcije foto-aparata i opreme, dobićete uputstva neophodna za ulazak u svet fotografije, moćićete da pitate ono što vam nije jasno.
2) vežbe na terenu (po povoljnim vremenskim uslovima radimo na Ušću, Kalemegdanu, Adi Ciganliji, savskom i zemunskom keju, Gardošu…) ili u studiju (po želji polaznika ili kod nepovoljnih vremenskih uslova). Vežbe vodimo neposredno, sa objašnjenjima, uputstvima i kontrolom.
3) davanje zadataka – dobijate listu domaćih zadataka sa preporučenim temama koje radite samostalno, van nastave.
4) pregled radova u vidu kritičke radionice – bez ovoga ne znate da li ste na pravom putu, da li ste tehnički i likovno uradili korektno, da li ste u obradi preterali i otišli u kič. U ovome vas vode akademski obrazovani profesori.
5) literatura – veoma korisna jer se materija brzo zaboravlja. Od nas dobijate našu skriptu u PDF formatu. Služi vam kao podsetnik – produženo dejstvo kursa i nakon završetka naše saradnje. Na taj način ćete naučiti više od bilo kog pohađanog mesečnog kursa!

Fond časova nije strogo limitiran jer se neki put ostane duže, dok se planirano ne završi. Dinamika: 2x sedmično. Trajanje – mesec dana. Termini za sve grupe: subota, nedelja (od 11:30 do 13:30 h) i radnim danima uveče (od 18 do 19:30 ili dok se završi materija). Zatražite tačan program i raspored časova za aktuelnu upisnu grupu.

Radi se u manjim grupama do 10-ak polaznika.

Program:

1) Tehničko-tehnološki deo – Pravilno držanje foto-aparata; Korektna osvetljenost slike ispravnim podešavanjima ISO, blende i exponiranja, u zavisnosti od situacije koja se snima i željenog efekta; Subjektivna i objektivna osvetljenost – histogram; Manuelni i poluautomatski modovi, kompenzacija expozicije; Metode izoštravanja, osnovna i dubinska oštrina; Glavne karakteristike objektiva; Ostali fotografski pribor.
2) Tematski deo – Statični i dinamični motivi; Studije oblika, pokreta i svetlosti; Portret, žanr-scene, akcija, slobodna tema (po sopstvenom izboru). Snimanje porodice i domaćih ljubimaca u enterijeru i eksterijeru.
3) Likovni deo – kroz analizu vaših radova u vidu kritičkih radionica, naučićete kako da vaše fotografije ulepšate, kompozicije pravilno doterate kroz odnos suvišno/poželjno, odaberete najbolji ugao i poziciju snimanja (rakurs, perspektiva), uhvatite najatraktivniji trenutak, istaknete sadržaj putem akcentovanja tačke interesa, razvijete osećaj za vizuelnu komunikativnost.

Cena Početnog kursa je 9.600 dinara i može se platiti u dve rate, prilikom upisa (4.600) i prvog dana nastave (5.000). Zatražite od nas podatke za uplatu nakon koje ste obezbedili mesto u školi.

Tokom trajanja kursa, svaka strana po želji, bez obrazloženja, može raskinuti saradnju a mi vam vraćamo novac proporcionalno održanim časovima, umanjeno za 20%.

Za dobijanje sertifikata pogledajte u Dodatnim informacijama.

Galerija

Dodatne informacije

Kurs može svako da upiše i formalno završi, ali za dobijanje naše diplome su neophodni radovi – fotografije koje predstavljaju vaš port-folio. Primenjujemo gradativne kriterijume: prema početnicima nismo strogi, ali tražimo da se radi jer je fotografija pre svega praksa. Na osnovu našeg iskustva, svako može tokom trajanja kursa od mesec dana da uradi 5 digitalnih slika koje profesor odabere kao korektne u tehničkom i likovnom smislu. Ako to ostvarite dobijate diplomu o položenom prvom stepenu našeg osnovnog nivoa – A1. Ako uspete da uradite još jedan port-folio od novih 10 digitalnih slika koje profesor odabere, dobićete diplomu o položenom drugom stepenu – A2. Time biste završili osnovni nivo i spremni ste za srednji.

Naš srednji nivo, kao i sve propuste na ovom osnovnom (neurađen port-folio) možete da realizujete putem našeg Mozaik-sistema na Naprednom nivou.

Prijava za kurs